Kontakt Raumarock

Lone Remmem Grøvdal
Administrasjon / marked 
Mette Furu
Backstage manager 
Dag Inge Landbakk
Daglig leder / festivalsjef / booking 
Trine Schei
Festivalkontor / Akkreditering / Frivillige 
Maria Rokstad Haugen
PR-ansvarlig 
Tom Samuelsen
Sponsorer 
Vegar Mordal
Stagemanager 
Sigurd Brevik
Styreleder 
Anders Sæbø
Teknisk / Scener / Område 
Karsten Folstad
Vakthold / sikkerhet 

Chat via Facebook

KOMBINASJON MED TRØKK: Den tradisjonelle åpningskonserten under RaumaRock på Nesaksla, gjestes i år av romsdalsbandet Red Hot, med The Voice-vinner, Knut Marius Djupvik, i spissen. For de som vil kombinere konsertopplevelsen med en flott fjelltur, anbefales det avgang fra Vengedalen 6-7 timer før konsertstart på Åndalsnes' byfjell. Foto: Erik Birkeland

Knut Marius Djupvik og Red Hot på toppen av Nesaksla:

Lover brennheit stemning

Første helga i august braker det løs på Åndalsnes når årets utgave av RaumaRock sparkes i gang. Til den etterhvert så tradisjonelle åpningskonserten på toppen av byfjellet Nesaksla, kommer romsdalsbandet Red Hot, med tidligere The Voice-vinner, Knut Marius Djupvik, i spissen. De trakk årets lengste strå og får invitere publikum til unik feststemning i lyngen – i tillegg til konserten fredag.

Fredag 2. august inntar 11 karer i svart dress og røde slips  hovedscenen under årets RaumaRock. Festivalområdet ligger omkranset av fjell, midt i hjertet av Norges tindehovedstad, Åndalsnes. Det blir en rocka helg for festivalpublikummet, som også dagen før har sjansen til å få med seg romsdalsbandet – på toppen av byfjellet Nesaksla.

Sammen med blant annet Airbourne, BIGBANG og Sondre Justad skal de gi festivalpublikumet røffe riff omkranset av tøffe topper. Se fullstendig festivalprogram nederst.

HELT FULLT: Når Jo Nesbø og Di Derre åpnet RaumaRock på Nesaksla i 2017, tok de publikum med storm. Nærmere 5000 personer fikk med seg denne mye omtalte konserten på toppen av fjellet i strålende sol. Foto: Erik Birkeland

Inspirert av Nesaksla

Bandets karakteristiske sceneantrekk har etterhvert nærmest blitt en del av merkevaren for romsdalsbandet. I 2016 utga de albumet Social Medicine som blant annet inneholdt hiten «So Damn Sophisticated», en låt bandets trofaste publikum forøvrig hadde sunget taktfast med på i flere år allerede. Selv om bandet nå har 15 års erfaring, kan vokalist, Knut Marius Djupvik, fortelle at de fortsatt gleder seg like mye til konsert.

– At vi igjen skal få være en del av denne festivalen er veldig kult for oss! Vi har sett bilder og videoer fra konsertene på Nesaksla og har blitt veldig inspirert av det konseptet. Det er et veldig samlende og unikt konsept som gir mye – både til publikum og bandene som spiller. Det er selvsagt en ære for oss å få denne spoten og vi skal bruke den godt, lover Djupvik. Konsertene på Nesaksla har vært et populært – og god besøkt – initiativ. Det er trangt om plassen og publikum må være tidlig ute for å finne en god plass i lyngen.

– Dette blir en unik opplevelse som vi kommer til å ta med oss videre og som kommer høyt opp i bandets historiebok, sier tomrefjordingen.

Ungdom
3-dagerspass kr. 1.150 BESTILL NÅ
Torsdagsbillett kr. 490 BESTILL NÅ 
Dagsbillett fredag kr. 750 BESTILL NÅ
Dagsbillett lørdag kr. 750 BESTILL NÅ

Voksen
3-dagerspass kr. 1.550 BESTILL NÅ
Torsdagsbillett kr. 650 BESTILL NÅ
Dagsbillett fredag kr. 990 BESTILL NÅ
Dagsbillett lørdag kr. 990 BESTILL NÅ

 

Bobil/vognplass kr. 590 (torsdag-søndag) BESTILL NÅ
Vil du bo i Podtown? BESTILL NÅ 

KONSERT-OPPTUR: Red Hot har fått æren av å holde årets åpningskonsert på RaumaRock, på byfjellet Nesaksla. Fra sentrum av Åndalsnes går Romsdalstrappa hele veien til toppen og på 537 m.o.h. finner man utkikkspunktet, Rampestreken. Her kan man ta en pust i bakken og nyte en fantastisk utsikt på vei til konsert. Foto: iStock

2 for 1 over Romsdalseggen

At det blir en unik opplevelse er nærmest garantert. Konserten på byfjellet Nesaksla finner sted på 715 m.o.h. og ligger omtrent 2 timers gange i jevnt bratt stigning opp fra sentrum av Åndalsnes. På veien opp Romsdalstrappa finner man utkikkspunktet Rampestreken, som gir en imponerende utsikt på sine 537 m.o.h. Trappa går videre mot toppen, hvor man får en flott utsikt med utsyn i alle retninger som premie for slitet.

Turen til Aksla er også siste etappe på turen over Romsdalseggen, dersom du starter fra Vengedalen. Turen over eggen har de siste årene seilt opp som en av stor favoritt og har klatret til 8. plass på Den Norske Turistforenings liste over de mest populære turene i landet!

Dersom man skal legge turen over den 10 km lange Romsdalseggen på vei til konsert, er det lurt å beregne mellom 5-8 timer, alt etter tempo. Oppe på eggen har man utsikt til Kongen, Dronninga og Store Trolltind og man kan se helt til Molde og ut mot Norskehavet. Nede i Romsdalen slynger elva Rauma seg gjennom dalen og man kan også skimte toget på Raumabanen. Det blir altså en fin oppladning før de rocka tonene tar til på toppen av Aksla.

GOD STEMNING: Sist Red Hot gjestet RaumaRock var det en av de "artigste gigene" bandet har hatt, i følge vokalist, Knut Marius Djupvik. Nå kommer de tilbake for mer.

Lover festkveld

Sist bandet gjestet Åndalsnes, tok de publikum med storm. Denne gang blir det altså to konserter, der de åpner festen oppe på Nesaksla med fullt band, før de inntar hovedscenen fredag kveld. Gjennom snart 15 år, har de opparbeidet seg et solid rykte med leveringsgaranti på god stemning på sine konserter og nyter stor popularitet i hjemlige kretser.

– Vi fikk æren av å avslutte RaumaRock i 2017. Dette var en kveld som går inn i Red Hots historiebøker og er en av – om ikke den – artigste gigen vi noen gang har hatt, sier Djupvik. Han forteller at de følger med og ser opp til det RaumaRock har fått til og at de gleder seg stort til årets festival.

– Hvilket forhold har dere til Rauma?
– I og med at vi er fra Romsdal, har vi selvsagt et nært forhold til de fleste av Romsdalskommunene, men vi har dessverre spilt altfor lite i Rauma, sier Djupvik. Han er kanskje den som har tilbragt mest tid i tindehovedstaden og har blant annet spilt på Fjellfestivalen og med Åndalsnes Storband en rekke ganger.

– Hva kan publikum vente seg?
– 11 karer full av energi, som skal gi alt! Vi er der for å fremføre musikken vår, men også for å ha det artig på scenen og kose oss sammen med publikum. Det skal vi gjøre med RaumaRocks publikum, både 1. og 2. august. – be prepared! avslutter han.


Kjøp billetter til årets RaumaRock her.

Se flere nyheter