Kontakt Raumarock

Lone Remmem Grøvdal
Administrasjon / marked 
Mette Furu
Backstage manager 
Dag Inge Landbakk
Daglig leder / festivalsjef / booking 
Trine Schei
Festivalkontor / Akkreditering / Frivillige 
Maria Rokstad Haugen
PR-ansvarlig 
Tom Samuelsen
Sponsorer 
Vegar Mordal
Stagemanager 
Sigurd Brevik
Styreleder 
Anders Sæbø
Teknisk / Scener / Område 
Karsten Folstad
Vakthold / sikkerhet 

Chat via Facebook

Geografi

Åndalsnes – Norges Tindehovedstad – har en vakker beliggenhet ved foten av Romsdalsfjellene og ved bredden av Romsdalsfjorden. Åndalsnes ligger i Rauma Kommune og tilhører Møre og Romsdal Fylke. Kommunen har ca 7450 innbyggere, Åndalsnes er kommunesenter og byen har 2800 innbyggere. Kommunen skal være verdens beste for naturglade mennesker!

Reise hit:  Det er mulig å komme seg til Åndalsnes med både tog, buss (dag og nattekspressen, lokale busser) og fly. Både SAS og Norwegian flyr til Molde flyplass som ligger cirka 1time og 15 min med buss eller bil fra Åndalsnes. De flyr også til Ålesund flyplass som ligger cirka 2 timer og 15 min unna. God kommunikasjon med bussforbindelser både til Molde, Ålesund og også 2 daglige avganger til Oslo.

I sentrum av Åndalsnes ligger Åndalsnes Skysstasjon, og dette er startpunktet for Raumabanen og en fantastisk tog tur gjennom vidunderlige Romsdalen, der toget kjører forbi den berømte Trollveggen, nord-Europas høyeste loddrette fjellvegg.

Et godt utvalg av butikker og servicetilbud viser at byen har en betydelig turisttrafikk.

Romsdalsfjella er et av de mest spennende turterreng som finnes i Norge. Området strekker seg fra fjæresteinene ved Romsdalsfjorden til de høyeste fjellene på nordvest-landet. Her er Nord-Europas høyeste fjellvegger, her er noen av landets beste lakseelver, her er flate høyfjellsvidder og her er frodige furumoer.

Romsdalseggen: Byfjellet Nesaksla er bare en times gåtur fra sentrum, og herfra er en fantastisk utsikt til Åndalsnes og deler av Romsdalen og ut Romsdalsfjorden.  Nesaksla er også siste del av fotturen over Romsdalseggen, fotturen som blir regnet som den lettest tilgjengelige og mest spektakulære i Norge!  Det kjører fjellbuss inn til startpunktet i Vengedalen hver dag fra 1. juli til 30. september fra Åndalsnes Skysstasjon.

Trollstigen er Norges fremste naturbaserte turistattraksjon og mest besøkte turistvei. Trollstigen slynger seg i 11 svinger over fjellene opp til 858 moh med en unik utsikt inn i dalen! Fjelltoppene kongen, Dronningen og Bispen omkranser Trollstigen. Hvis du ønsker det kan du gå den gamle Kløvstien opp til toppen av Trollstigen, langs den ville og frådende Stigfossen – på godt oppmerket og tilrettelagt sti.  Trollstigen fyller 75 år i 2011, og skal etter planen åpne som ny nasjonal turistvei i 2012.

En klassiker i klatre-Norge er Romsdalshorn. Dette er et yndet mål for klatrere fra hele verden, og et etterlengtet motiv i panoramaet som omkranser Åndalsnes og Romsdalen.

Trollveggen er en annen av våre store turistmagneter, og sammen med de andre fjellene i Trolltindene, Romsdalshorn og Rauma elv, representerer dette noe av det ypperste av norsk natur.

Romsdalsfjorden er Norges mest fiskeart-rike fjord! Den er lang og kronglete, og strekker seg fra de trange fjellene innerst ved Åndalsnes og flere mil utover mot det åpne havet. Fjellveier leder frem til fantastiske utsiktpunkt. Et velutviklet turstinett med snart 300 merkede stier tar deg med på store naturopplevelser, og vi har noe som passer for alle!

Sjøfiske er det mange som foretrekker, og 8 av våre overnattingssteder har gått sammen om å tilby høystandard overnatting, inkludert båt med motor. Du kan også finne deg en plass langs fjorden eller elven og fiske fra land. Begge gir store sjanser for fangst. Eller du kan velge å bli med på organisert fisketur med skipper John Kofoed.

For mer info:  se www.visitandalsnes.com
Se flere Fakta