Under følger korte beskrivelser av hvert område. Skulle du ha spørsmål til hva et område innebærer kan du kontakte frivilligansvarlig.

Akkreditering/Infoskranke

Info og akkreditering er hvor publikum kommer for å spørre etter bussen, hente savnet gods, be om tips til hvor de bør spise, eller gå en tur mellom konsertene de vil oppleve. Her er oversikt over festivalen like viktig som oversikt over lokalmiljøet. I infoskranken selges også festivalens egne effekter, cashlesskort og billetter dersom festivalen ikke er utsolgt.

Det er her frivillige, presse, bransje, artister, band og inviterte gjester henvender seg for å hente sitt akkrediteringskort. Denne jobben er perfekt for deg som ønsker litt utfordring, og som liker å yte god service og holde orden rundt deg.

Artistverter

Artistverter ønsker artistene velkommen, og er til deres disposisjon ved behov. De sørger for at artistene får all nødvendig informasjon, og blir introdusert til rette personer, f.eks. stagemanager. Man fungerer som et bindeledd mellom festivalen og artistene. Som artistvert er du en del av backstagegruppen, og rapporterer til backstageansvarlig, og må regne med å hjelpe til backstage ved behov/anledning. Det er ønskelig at artistverter har førerkort i de tilfeller sjåfører er ute på oppdrag og artister ønsker skyss til serverdighet eller liknende. Artistverter er ofte en av få mennesker artistene kommer i kontakt med i løpet av en spillekveld, og fra artisters perspektiv blir man fort oppfattet som festivalens ansikt utad. Her er det ønskelig med løsningsorienterte og utadvendte folk med sosial intelligens. Gode RaumaRock ambassadører.

Backstage

Dette er en svært hyggelig gjeng som ser til at artistene får det de skal ha av drikke og snacks, og sørger for at garderober og backstageområdet ser fint og ryddig ut. Backstagecrewet bemanner også backstagebaren. For turnè-slitne artister som ønsker å sette seg ned med en kopp kaffe og dagens avis i fred og ro er dette gjengen som får det til å skje. Her ønsker vi oss utadvendte folk med sosial intelligens som kan forholde seg profesjonelt til artister.

Eventproduksjon

Dette er gjengen som tar seg av arrangementene som foregår utenfor festivalområdet. Det gjelder både gratisarrangementer før festivalen, sponsorkveld, og frivilligfest. Her er du gjerne fleksibel og kreativ for å finne løsninger som fungerer for det enkelte ekstraarrangementet. Her jobbes det mest utenfor festivalområdet, men også utenom konsertenes tider.

Innslipp

Innslipp har tidvise hektiske perioder med stort trykk. Her veksles billetter over i bånd og program. Å jobbe i innslipp betyr at man er gjerne publikums første møte med festivalen, og vi ønsker å skape gode minner. Her gjelder det å være hyggelig og effektiv.

Miljøgruppen

Her får man truffet mange andre frivillige og man får med seg mye av konsertene! Miljøgruppen gjør en veldig viktig jobb i å få RaumaRock til å se ryddig og fin ut. Mellom konsertene koster de området foran scenen og man hjelper til med å rydde bord inni teltene. Ellers patruljerer man området både innenfor og utenfor festivalområdet for søppel og kaster fulle søppelposer i containere. Kort fortalt er det miljøgruppen som sørger for at gjestene opplever et ryddig og rent festivalområdet. Det er denne gruppen som også dirigerer trafikken.

Rigg

Denne gruppen bygger rett og slett hele RaumaRock som vi kjenner det. Opp med gjerder, stolper, skilt, scene, tak, duker osv. Her er det mye som skal skje på kort tid. Det kan bli lange dager her, men til gjengjeld har man fri under selve festivalen og det er selvsagt både pauser og mat underveis. PS: Vi synes det er veldig tøft om jenter søker seg inn her! Du får alt du trenger av nødvendig utstyr, og blir vist riktig teknikk for å løfte ting. Men det er mye annet man kan gjøre som ikke innebærer tunge løft!

Merchandise, salg og barhjelp

Teamet bemanner kassepunktene i bodene som selger øl, mat, cashless og merch. Her kan det bli travle dager, og timene går veldig fort! Ved å jobbe i salgsgruppen får man høre konsertene mens man er på jobb- er du riktig heldig med plasseringen kan det hende du får se også.

Det er sosialt å jobbe i salgsgruppen, og du får snakket med masse folk. Salgsteamet er gjerne de publikum har mest kontakt med, og således er det ønskelig med utadvendte, kvikke og positive mennesker.

Sceneriggerne (bakscene)

Denne flittige gjengen tar seg av det tekniske utstyret til artistene fra de kommer til de drar. De hjelper til å laste inn utstyr, sette det opp, ta det ned igjen og laste ut på slutten av dagen. Er du interessert i teknikk og musikk-utstyr kan dette være noe for deg. Her kan det være perioder med sjauing og hardt arbeid, men også roligere perioder der man kan få med seg konserter. Sceneriggerne har sitt eget tilholdssted rett bak scenen med muligheter for en cowboy-strekk eller kaffe på lange dager.

Sjåfører

Sjåfører utfører transportoppdrag som kan involvere artister, mat, utstyr, eller hasteoppdrag som må løses der og da.
Vi ønsker oss sjåfører som har hatt førerkort i mer enn 3 år. Har du mer enn vanlig bil (B), skriv gjerne det i kommentarfeltet i søknadsskjemaet.

Trykk her for å kjøpe billetter