Kontakt Raumarock

Lone Remmem Grøvdal
Administrasjon / marked 
Mette Furu
Backstage manager 
Dag Inge Landbakk
Daglig leder / festivalsjef / booking 
Trine Schei
Festivalkontor / Akkreditering / Frivillige 
Maria Rokstad Haugen
PR-ansvarlig 
Tom Samuelsen
Sponsorer 
Vegar Mordal
Stagemanager 
Sigurd Brevik
Styreleder 
Anders Sæbø
Teknisk / Scener / Område 
Karsten Folstad
Vakthold / sikkerhet 

Chat via Facebook

Luftige opplevelser:

Via Ferrata i Åndalsnes

Under Raumarock er det også tid til å oppleve luft under føttene, luft bak ryggen, loddrette fjellvegger og kribling i magen. I 2017 fikk Åndalsnes to nye Via Ferrata-ruter. Dette er en opplevelse både for de som aldri har opplevd noe lignende før, men også for de med litt mer erfaring.

  • Hva er en Via Ferrata? Selve ordet betyr ”jernsti” og betyr at fjellveggen utstyres med faste sikringer boret inn i fjellsiden med stålwire, stiger, broer og bøyler. Dette benyttes for å klatre fjellet mest mulig sikkert og trygg måte, uten å måtte sitte på en betydelig klatreerfaring. God form og god motorikk er nok til å klatre en Via Ferrata. En Via Ferrata innebærer at man følger en fast klatresti. 
Unik Utsikt: Uansett rute man velger å klatre er utsikten helt magisk. 
To ruter
De to rutene kalles; Introveggen og Vestveggen. 
Introveggen er for de som er nye i sporten, har liten eller ingen erfaring med å klatre i fjellet. Denne ruten passer også for de som ønsker seg en noe enklere og mindre eksponert rute. For å klatre Via Ferrata må man være 12 år eller eldre. For å klatre Vestveggen må du være over 16 år eller eldre. Vestveggen er noe mer eksponert, og du må blant annet over en wirebro. Begge rutene lar deg kjenne på adrenalinkick og mestringsfølelse. Det er også enestående fotomuligheter og fantastisk utsikt over de mektige Romsdalsfjellene.  
 
Rasteplass: På treplankene har man mulighet til å ta seg en pust i bakken eller en matbit. 
Introveggen
I følge tindesenterets nettsidersider mener de at Romsdalsstigen Introveggen er en rute som krever lite forkunnskaper om klatring, og ruten passer de fleste. Turen tar ca. 3 timer. Dette er en fin tur for de som ønsker å prøve Via Ferrata-klatring for aller første gang. Normal fysisk form er det som kreves. Ruten er gradert til vanskelighetsgrad B på den internasjonale Via Ferrata skalaen.
 
 
Vestveggen – Norges “argaste” rute ?
I følge tindesenterets nettsider mener de at Romsdalsstigen Vestveggen er en lenger og mer utfordrende Via Ferrata-rute til toppen av Nesaksla, og passer for de som søker spenning og er i over gjennomsnittet god form. Her vil du måtte krysse flere luftige partier og fritthengende broer igjennom løypa. Turen er fysisk svært krevende og passer for erfarne klatrere. Turen tar ca. 7 timer. Ruten er gradert til vanskelighetsgrad D på den internasjonal Via Ferrata-skalaen. Aldersgrensen for Vestveggen er 16 år, og sikringsutstyret har krav om at turdeltakeren må veie minst 40 kg og maks 120 kg. Vektkravet gjelder uansett vegg du ønsker å klatre.  
 


Vertikalt: Særdeles luftig klatring på den bratteste varianten, Vestveggen. 


Utsikt over Romsdalen
Begge turene gir en luftig opplevelse med en fantastisk utsikt utover naturen i Romsdalen med kjente fjelltopper som blant annet Romsdalshorn, Trolltindan, Vengetindene og Bispen.
Turen tilbake fra toppen går ned den tilrettelagte løypa Romsdalstrappa.

Utstyrsguide
Det man trenger for å gå en Via Ferrata er klatresele og sikringsline (slynge med falldemper), hjelm, gummierte tynne hansker, og solide/stive-fjellsko. Norsk Tindesenter anbefaler å gå sammen med en erfaren guide, men det er også mulig å låne utstyr og gå selv. Utstyret kan leies på tindesenteret og om man ønsker guide til turen, kan dette også ordnes på samme plass. 

For mer informasjon se: http://tindesenteret.no/side/viaferrata

BESTILL UTSTYR