Kontakt Raumarock

Lone Remmem Grøvdal
Administrasjon / marked 
Mette Furu
Backstage manager 
Dag Inge Landbakk
Daglig leder / festivalsjef / booking 
Trine Schei
Festivalkontor / Akkreditering / Frivillige 
Maria Rokstad Haugen
PR-ansvarlig 
Tom Samuelsen
Sponsorer 
Vegar Mordal
Stagemanager 
Sigurd Brevik
Styreleder 
Anders Sæbø
Teknisk / Scener / Område 
Karsten Folstad
Vakthold / sikkerhet 

Chat via Facebook

De Press

De Press 2019 En De Press-konsert er en helt særegen opplevelse, med høyt energinivå, musikalske krumspring og rekvisitter som oljefat, fiskepudding, ambolt, sementblander og vinkelsliper.

Bandet er Andrej Nebb vokal, Helge Hovland gitar, Atle Rakvåg bass og Jonas Kjærnsrødtrommer. Låtene er en ellevill blanding av polsk folklore og europeisk new wave, og i tekstene veksler Andrej elegant mellom polsk, norsk og engelsk.

Historien:
Historien om De Press starter våren i 1980. Polske Andrej Nebb (Andrzej Dziubek) hadde sluttet i bandet Pullout, og dannet De Press med Jørn Christensen på gitar og Ola Snortheim på trommer. Andrej selv sang og spilte bass. Bandet var inspirert av sen punk og datidens "gjør det selv" holdning, og etablerte sin egen label, Siberia Records. Verden omkring var preget av den kalde krigen mellom supermaktene. I Polen streiket arbeidere i Gdansk på Lenin-verftet, og den uavhengige fagforeningen «Solidaritet» ble etablert. Dette inspirerte Andrejs tekster, noe som gjenspeiles i albumtittelen på debutalbumet «Block to Block» som kom ut i 1981. Engelske John Leckie ble hentet inn for å produsere debuten, og resultatet ble en samling distinkte låter med poengterte tekster. Albumet, med signaturlåten Bo jo Cie kochom, vant Spelemannsprisen i 1982 og har blitt en klassiker i norsk rock. Sommeren-81 dro De Press på turné til Polen sammen med Kjøtt og The Aller Værste, og spilte blant annet ved det kjente skipsverftet i Gdańsk. Høsten 1981 kom en maxi-single med låter som "Lars Hertervig” og "Fiskepudding”, der Andrej's kunstneriske mangfoldighet kom til uttrykk. Allerede i 1982 var bandet oppløst, men de rakk likevel å spille inn album nummer to,"Product"-nok en gang med John Leckie bak kontrollspakene. Platen "On The Other Side”fra 1983 består hovedsakelig av live-opptak, samt noen nye studioinnspillinger.I 1990 kom De Press sammen igjen og utga albumet "The Bolshov Trio”, og siden den gang har bandet, med varierende besetninger av norske og polske musikere, utgitt flere plater både i Norge og Polen. Bandets nåværende besetning har spilt sammen siden 2017, du treffer de på RaumaRock!
Festivalopplevelser lørdag, 1. august
Festivalopplevelser fredag,31. juli