RaumaRock , med den 16’ende festivalen i rekken, presenterer i dag de fire neste artistene som er klare for RaumaRock 2017.
CC Cowboys, Razorbats, Hellbillies og Jam Rakta.

CC COWBOYS

Rockebandet CC Cowboys holder seg stadig like aktuelle, og er blant de mest profilerte norske artister i radio- og konsertsammenheng. Siden slutten av 80-tallet har CC Cowboys gitt ut et tosifret antall album, som alle har oppnådd gode omtaler og salgstall. Spellemannpris fikk gruppa allerede for debutalbumet «Blodsbrødre» i 1990, og frem til 1998 tilførte de med jevne mellomrom sterke tilskudd til diskografien. Sommeren 2014 spilte CC Cowboys et tjuetalls konserter rundt omkring i Norge, og med sin rikholdige katalog trenger ikke Magnus Grønneberg være redd for å ha lite materiale å ta av: » Det er vel snarere et luksusproblem, at vi nesten har for mye å ta av. Selvfølgelig er det noen låter vi føler vi må spille, fordi publikum forventer det. Det er alltid noen som ønsker å høre for eksempel «Tigergutt», og da har vi ikke tenkt å skuffe dem. Når vi drar på turné skal vi underholde publikum og oppfylle ønskene deres, ikke være sære på hva vi spiller. Det kan vi være i studio. Samtidig vil det alltid være store muligheter for at vi legger inn en og annen overraskelse»
Møt CC Cowboys på RaumaRock fredag 04. august 2017.

HELLBILLIES

Hellbillies slapp helt nylig sitt ellevte album «Søvnlaus» som er en råere utgave av bandet nærmere liveutrykket, i følge bandets egne uttalelser. «Farvel til countrymusikken» skriver Dagbladet, og «Hellbillies ute på tung rocketur» skriver Aftenposten i sine anmeldelser, og da er det vel på tide å også gjøre plass til Hellbillies på RaumaRock.
At Hellbillies regnes blant landets fremste live musikere, har aldri vært en godt bevart hemmelighet. De er et av landets aller fremste band og har stor suksess også på plate. En vellykket blanding av amerikansk country og sørstatsrock, med tekster på klingende hallingdialekt har gitt dem et stort publikum, med fans fra sju til sytti. Siden platedebuten Sylvspente boots i 1992 til det nyeste albumet Leite etter lykka har de solgt godt over en halv million plater. Hellbillies har til nå gitt ut 12 album – samleplater og live album inkludert – og spilt nærmere 1.500 konserter i Norge. Under Spellemannprisen 2007 ble Hellbillies tildelt den gjeveste prisen av dem alle; Årets Spellemann! Samme kveld vant de også Spellemann for beste country-album med skiva ”Spissrotgang”. Albumet solgte over 75.000 eksemplar og var Hellbillies’ første nr. 1 album på VG lista noensinne. I 2010 var Hellbillies igjen ute med nytt album og Leite etter lykka fulgte opp med over 60 000 solgte.
Bandet gjester RaumaRock for aller første gang i 2017 til stor glede for svært mange.

RAZORBATS

Razorbats debuterte med et brak sommeren 2014 da de slapp EP’en Bring It On på det amerikanske plateselskapet Self Destructo Records. NRK P3 playlistet låta Born in Blood og utgivelsen fikk strålende kritikker. Bandet fulgte høsten 2015 opp med sin første fullengder Camp Rock. Singelen Kids of the 70s var store deler av sommeren og høsten playlistet på P13 og fikk også dugelig med spilling på P3 og lokalradioer i Norge, i tillegg til flere hardrockstasjoner og collegeradioer i USA, Sør-Amerika og Europa. Skiva fikk strålende anmeldelser i England, USA, Italia, Tyskland, Hellas, Canada, Australia og Brasil i tillegg til i Norge. Camp Rock ble kåret til årets beste rockeskive i 2015 av amerikanske Glitter2Gutter. I 2016 gjestet de Øyafestivalen og i 2017 står RaumaRock for tur.

JAM RAKTA

Bergensbaserte JAM RAKTA tar tilløp og avleverer det hardtslående rockealbumet «Aurum et Lutum» – en sonisk fest for alle som liker 70tallsrock og 90tallsgrunge. Det nye albumet tar spranget ut i gullskimrende og støyende musikalske landskap. Den som tar seg tid vil bli overstrømmet av kontante bassganger, vrengte gitarer og rumlende trommer i klassisk rockestil. Trioen går ikke av veien for å utforske både to og tre sidespor mens lytteren lurer på hvor det ble av vers og refreng.
Det første albumet het «in situ» og ble utgitt i 2013. Den henspeiler på JamRakta sin filosofi: låtene blir aldri spilt på samme måte, men er avhengig av tiden og stedet de spilles. Tipper det låter rimelig rocka når de gjester RaumaRock 2017.

Fra før er det kjent at også Di Derre, The Dogs, Sløtface og Dåm er klare.

Trykk her for å kjøpe billetter