RaumaRock har nok en gang gleden av å presentere fem nye artister til den første helga i august. Vi ser frem til å ønske velkommen til Gåte, Janove, Åge Aleksandersen & Sambandet, Cazadores og Nerli There

GÅTE
12 år etter at de ”ga seg”, er Trondheimsbandet Gåte igjen aktuelle. Gåte ble startet i 1999 og gjorde seg raskt bemerket med å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock, og det var spesielt i årene 2001 – 2006, da de gjennom spektakulære konserter, to studioalbum, to EP-er og ett livealbum, gjorde stor suksess. De solgte mer enn 100 000 album, gikk til førsteplass på VG-listen, og ble tildelt flere priser, deriblantSpellemann- og Prøysenprisen. ”Attersyn” er en EP med fire nye låter og når bandet nå returnerer skal det ikke være noen tvil om at det er Gåte du hører når du hører det. Samtidig ønsker de å utvikle videre det som på mange måter aldri føltes fullbyrdet grunnet en brå slutt i 2006. Møt Gåte på RaumaRock lørdag 04. august.

JANOVE
Janove Ottesen kan se tilbake på en svært imponerende karriere. Sammen med Kaizers Orchestra vant han bl.a Stavanger Aftenblads kulturpris, Norsk Artistforbunds Ærespris, Edvard-prisen for populærmusikk, Årets spellemann, Spellemannprisen for årets gruppe, Spellemannprisen for årets musikkvideo og Alarmprisen for beste liveband. Samtlige av bandets åtte studioalbum nådde førsteplass på VG-lista mellom 2001 og 2012. Janove slipper nytt soloalbum «Hengtmann» over nyåret. Nå kommer han med eget band på RaumaRock 2018 fredag 03. August.

ÅGE ALEKSANDERSEN & SAMBANDET
Norges ukronede rockekonge trenger knapt noen introduksjon. Han er en levende legende, og sammen med bandet sitt entrer de scenen på RaumaRock denne gang på torsdag 02. august. Trønderrockens gudfar er fremdeles aktuell med studioalbumet, «Sukker Og Salt», som bl.a. fikk femmere i Dagbladet og Adressa.
Åge har vunnet det som er av priser og utmerkelser. Han har vunnet spellemannsprisen mange ganger og vært både årets spellemann og fått hedersprisen to ganger. Åge hadde sin platedebut i 1972 med bandet Prudence. De turnerte land og strand rundt i tre år for knapper og glansbilder. Bandet gikk da i oppløsning og Åge fortsatte som solo-artist inntil han startet bandet Sambandet i 1976. Vi gleder oss igjen til å ønske legenden velkommen tilbake til RaumaRock.

CAZADORES
Cazadores debuterte i 2013 med albumet «Hyperion Days», med låter som herjet radiobølgene. Bandet tar stadig store musikalske steg og Cazadores låter nå både større og bedre enn noen gang, og kommer virkelig til sin rett fra scenen, og er viden kjent som et fremragende liveband. Bandet henter inspirasjon fra moderne poprock og indie, og har lagt ned mye arbeid i å videreutvikle sitt særegne sound, med fengende melodier og store refrenger. Cazadores har spilt sammen i ulike bandkonstellasjoner i en årrekke, og samholdet i gruppa skinner gjennom i låtene. Energien, pågangsmotet og gjør-det-selv-holdningen til bandet er sterkere enn noen gang, og ser frem til å komme på scenen på RaumaRock.

NERLI THERE
Det er stas å også kunne ønske enda et band fra Romsdal velkommen til RaumaRock. Nerli There med Mads Nerli i spissen er et av landets mest produktive band og blir omtalt som et av Midt-Norges beste liveband med energisk melodisk rock´n roll og Americana som deres musikalske grunnpilar. Fredag 03. august spiller de på RaumaRock.

Flere artister er i vente og fra før er det kjent av Dumdum Boys, Raga Rockers, Valentourettes, Backstreet Girls, De Press, Ogras og MOS er klare.

Trykk her for å kjøpe billetter