Arbeidet med RaumaRock 2017, den 16’ende festivalen i rekken – samt bookingen av nye band, begynte umiddelbart etter nedrigg av årets festival. Vi er derfor stolte over å kunne presentere de første artistene til neste års festival; Diderre, Sløtface, The Dogs og DÅM.

Arbeidet med RaumaRock 2017, den 16’ende festivalen i rekken – samt bookingen av nye band, begynte umiddelbart etter nedrigg av årets festival. Vi er derfor stolte over å kunne presentere de første artistene til neste års festival; Diderre, Sløtface, The Dogs og DÅM.

DI DERRE

I løpet av noen hektiske år midt på 90-tallet gikk Di derre fra å være et kultband til å bli allemannseie ¬ alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse ¬som selvfølgelig fikk tittelen Den derre med Di derre ¬ kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Plate nummer to, Jenter & Sånn fra 1994, ga Di derre det definitive gjennombruddet. Låten Jenter ble en radiohit, og den hyppige spillingen førte til kjempesalg av albumet, med over 190.000 solgte eksemplarer.
Bandets opprinnelige gitarist Knut Nesbø gikk bort i februar 2013. I hans sted har Unni Wilhelmsen kommet inn, noe hun betegner som en stor tillitserklæring. Med seg har de også fått Lars Jones, som har spilt med Jo Nesbø i en årrekke. Nå gjør bandet seg klar for RaumaRock 2017 og de gleder seg stort til å møte publikum både oppe på Nesaklsa og på hovedscenen den første torsdagen i august 2017. Dette blir en stor åpning av neste års RaumaRock.

SLØTFACE

Sløtface er skitten, indieskranglete pop-punk fra Stavanger. Bandet blir rost for sitt punka, utagerende live-show som kombinerer de gøyeste moshpitopplevelsene med allsang PÅ GRENSEN. Jenta og de tre guttene mellom 19 og 22 skriver låter med en tydelig feministisk agenda som inneholder direkte oppfordringer til sine jevnaldrende og upolerte bilder av ungdomstiden. Tenk Skam kombinert med Freaks and Geeks. Dats right.  Bandet som tidligere het Slutface byttet i år navn til det mer nordiske Sløtface for å unngå sensur i innland og utland. Bandnavnet fungerer som en kritikk av populærkulturens syn på kvinner og måten deres seksualitet fremstilles.  Sløtface ble dannet i 2012 og har de siste årene spilt på alle de store norske festivalene til god kritikk og mottok 6er i VG for sin første opptreden under Øyafestivalen i 2014. I 2015 signerte de med Norges kuleste indieplateselskap Propeller Recordings og ble med i samme familie som Highasakite, Team Me, Katjenjammer og Moddi. Etter tung sirkulasjon på norske radiokanaler, sist med singelen «Shave My Head» høsten 2015 og tidligere som urørtfinalister fokuserer bandet nå på utlandet. Sløtface har mottatt god omtale fra den store utenlandske musikkpressen (Kerrang, NME, Consequence of Sound, DIY, Billboard m.m.) og spilles mer og mer på radio i U.K., blant annet med flere avspillinger i tastemaker Annie Macs BBC program. Etter hjemkomsten fra sin første utenlandsturne med det islandske bandet Fufanu i U.K. ferdigstiller bandet våren 2016 sin debutplate. Platen ventes våren 2017.

THE DOGS

Bandet spilte foran 35 000 mennesker da de varmet opp for Bruce Springsteen i hovedstaden  i sommer. Nylig kom Oslobandet ut sitt fjerde album «Swamp Gospel Promises som fikk flere femmere i pressen. Det forrige albumet «Black Chameleon Prayer» ble også belønnet med terningkast 5 over hele landet og nominert til Spellemann i klassen rock. I tillegg rakk bandet å spille tett oppimot 100 spillejobber over hele Norge. Normal prosedyre for de fleste andre band ville nok her ha vært å melke suksessen for alt det var verdt, eller i det minste unne seg litt fritid til å sutte på karamellen. Den tiden føler ikke The Dogs at de har. Foruten Schau består The Dogs av et knippe veteraner fra Oslos rockmiljø med medlemmer fra så forskjellige band som Sweden, Cumshots, The Devil and The Allmighty Blues og Pål Angelskår for å nevne noen.

The Dogs var sist gang på RaumaRock i 2015 og nå er det jammen på tide å komme hjem igjen.

DÅM

Mine damer og herrer. Vi presenterer DÅM, 50% fra Romsdalen (Isfjorden) og 50% fra Gudbrandsdalen (Dombås). En duo med et eget og originalt uttrykk med røtter i hiphop/rap, men med tentakler ut i det ymse, definert i en positiv sound med humoristiske og hverdagsfilosofiske tekster som skaper god stemning i publikum. Gutta kommer tidligere fra bandet Ogobor som opplevde lokal berømmelse med låta «To veidde», hyppig spilt på radioprogrammet «Are & Odin» mot slutten av 2005. DÅM jobber pr i dag med sitt debut-album som skal komme ut i begynnelsen av 2017, og skal selvsagt på scenen på RaumaRock 2017.

Flere artister vil bli sluppet før året er omme. Dagspass vil bli lagt ut for salg om ikke lenge.

Trykk her for å kjøpe billetter