RaumaRock , den 16’ende festivalen i rekken, presenterer nå i dagene før jul de neste seks artistene som er klare for RaumaRock 2017. Danko Jones, Greni, Honningbarna, Villrosa, Gone Rogue og Mos.

DANKO JONES

Danko Jones, den kanadiske power-trioen fra Toronto kommer endelig tilbake til RaumaRock etter å ha hatt en av tidenes beste konserter i Åndalsnes i 2013. Bandet som har turnert med både Gun’s Roses, Ozzy Osbourne, Rolling Stones, Volbeat og Motorhead, slipper ny plate i 2017.
“One of the most ridiculously entertaining and exciting live bands on the planet. Danko himself is a priapic whirlwind of charisma, riffs and lascivious charm.” skrev Metal Hammer UK om Danko Jones nylig. Bandet har holdt på over 20 år og har gitt ut 12 album der de blander rå blues, funky soul og knallhard rock.
Vi gleder oss utrolig til Danko Jones på hovedscenen på RaumaRock fredag 04. august 2017.

GRENI

Bigbang-sjef Øystein Greni går solo under artistnavnet Greni. I løpet av vinteren 2017 vil soloalbumet Pop Noir slippes, og i oktober kom singelen Hold.
De som er vant til musikken til Bigbang kommer muligens til å bli overrasket over Grenis nye krumspring som soloartist. Ifølge plateselskapet Petroleum Records har produsent Tobias Fröberg, som har samarbeidet med Greni på hele albumet, nektet mannen som kanskje er mest kjent som gitarist å bruke gitarer på innspillingen.— “Gitaren min har kanskje funket som et slags skjold oppgjennom. Men Tobias mente det var for lett å gjemme seg bak virtuositet, og ville prøve å få tvunget sangstemmen min ut av skapet. Jeg er helt rævva på piano, men akkurat det er jo nesten en fordel når det er snakk om å skrive låter”, sier Greni.
Vi gleder oss til å møte Greni på RaumaRock lørdag 05. August

HONNINGBARNA

De siste seks årene har Kristiansand-bandet gjort seg bemerket både i inn og utland. Honningbarna debuterte i 2010 med EP-en Honningbarna, og i 2011 vant de P3s konkurranse for usignerte band – ”Årets Urørt”. Samme år ga de ut debutalbumet ”La Alarmane Gå”, som ble belønnet med en Spellemannspris i kategorien rock. Siden har Honningbarna sluppet to album, ”Verden Er Enkel” (2013) og ”Opp De Nye Blanke” (2015), som brakte Honningbarna ut på en tettpakket turné i Europa og en fellesturné med Razika i Norge. Den enorme innsatsen landet Honningbarna den velfortjente seieren for ”Årets Liveartist” fra P3 Gull. For tre måneder siden slapp Honningbarna sitt fjerde album, på sitt eget plateseskap. Møt Norges råeste liveband på RaumaRock fredag 04. August.

VILLROSA

Villrosa fra Kristiansund, består av musikere med totalt ulik bakgrunn, men med litt finklipping, et par grønne fingre, og litt gammeldansk, skøyt VILLROSA fart i 2012 og endte opp som et musikalsk prosjekt med to bein. Det ene beinet krysser sjangre og blander seg inn i utviklingen av det meste av musikk ved å blande jazz, metal, country, visesang, punk og rock og det som kan finnes av påvirkning til særegne tolkinger av kjente og ukjente sanger samt egenproduksjon av harmonisk disharmoni. Med flere perkusjonister, to gitarister, en bassist samt tre vokalister og et arsenal av perkusjonsutstyr blir en konsertopplevelse med VILLROSA veldig ofte interaktiv på en måte man sjelden opplever. Villrosas første fullengder kommer i løpet av våren 2017 og bandet kan oppleves live i full blomst på RaumaRock fredag 04. august.

GONE ROGUE

Gone Rogue fra Åndalsnes, Møre og Romsdal, spiller ukompromissløs hardrock med mer en nok groove til å dra på seg både whiplash og naboklager midt i uka. Selv om trommene er heavy og gitarene formelig hyler av smerte, er vokalen silkemyk og nypult i klangen. Bandets opptreden på scenen fremstår som ærlig og uten bruk av gimmick. Her finner du rolige og krasse passasjer, progressive sangstrukturer og temaer som blant annet lengsel, søken etter svar, oppvekst og tilhørlighet. EPen «Essence of Absence» kom ut i 2010 og var begynnelsen på bandets nye retning. Som et resultat av den, kom debutskiva «Home» allerede (!) i 2014. Verden skal erobres. I hvertfall RaumaRock.

MOS

Vi gjentar suksessen som nærmer seg en tradisjon. For femte år på rad spiller MOS på torsdagskvelden på RaumaRock. – ikke uten grunn; de trekker alltid fullt hus. MOS ble etablert i 1972 på Grand Hotell Bellevue, Åndalsnes. MOS, i sin lyseblå Ford Transit, kjørte rundt i en 5–års periode på Sunnmøre, Møre & Romsdal og Trøndelag, og var også revyband for Åndalsnesrevyen, hadde eget radio»show» i regi av Erling Kjølseth og ga ut «MOS»kasetten, MOS avsluttet dansebandkarrieren lørdag 15. oktober 1977 på Åndalsnes Samfunnshus, men tok opp tråden igjen over 30 år senere til glede for generasjoner.

RaumaRock arrangeres 3.–6. august 2017.

Fra før er det kjent at også CC Cowboys, Hellbillies, Razorbats, Di Derre, The Dogs, Sløtface, Jam Rakta og Dåm er klare.

Trykk her for å kjøpe billetter